"Великого брата" в парламенті запроваджують через спроби підкупу депутатів "Слуги народу" — експерт РПР

"Великого брата" в парламенті запроваджують через спроби підкупу депутатів "Слуги народу" — експерт РПР

З 29 серпня у Верховній Раді України повинна запрацювати система моніторингу голосувань народних депутатів "Великий брат", запуск якої відбувається через спроби підкупити депутатів від партії "Слуга народу". Про це в ефірі Українського радіо заявив експерт Реанімаційного пакету реформ Сергій Сорока.

0:00 0:00
10
1x

Експерт озвучив ймовірну причину запровадження у Верховній Раді системи моніторингу голосувань депутатів "Великий брат": 

"Я знаю трошки інсайдерської інформації, що вже були спроби підкупити депутатів "Слуги народу" і керівники про це знають. При чому, мова йде про досить великі гроші. Я так розумію, саме через це запроваджується така система моніторингу".

Він звертає увагу, що в наступному складі парламенту буде дуже багато новачків. 

"Тому в нас, експертів, виникає питання, чи зможуть вони розібратися в сферах, які є дуже складними", — зазначив Сергій Сорока.

Експерт наголосив, що ситуація є для нового складу Верховної Ради складною ще й тому, що народні обранці, які прийшли до влади, працюватимуть під наглядом суспільсва та обмеженнями, які планує накласти на них сама партія: "Покарання, наприклад, за кнопкодавство, має спрацювати, якщо буде воля "Слуги народу". В Конституції записано, що депутат голосує сам за себе. Тому тут не треба попереджень і штрафів, якщо є порушення — депутат має втратити мандат".

"Це ж стосується і пропусків: зараз депутати не ставляться до роботи в Раді як до основної. У випадку продовження такої практики має бути попередження і теж втрата мандату", — наголосив Сергій Сорока.

                                                       Фото: rada.gov.ua