З президентських перегонів Трампа зіб’є не справа Стормі Деніелс, а підкуп під час попередніх виборів — Вельч

З президентських перегонів Трампа зіб’є не справа Стормі Деніелс, а підкуп під час попередніх виборів — Вельч

4 квітня Дональда Трампа звільнили з-під формального арешту у залі суду після того, як йому зачитали обвинувачення, яке містило 34 пункти. Трамп усі звинувачення відкинув, після чого поїхав у свою резиденцію. Він є фігурантом у справі про виплату у 130 тисяч доларів за мовчання порноакторці Стефані Кліффорд (псевдонім Стормі Деніелс) щодо можливого сексуального зв'язку з політиком. Все почалося ще у 2006 році. Порноакторка зустрілася із Трампом на благодійному гольф-турнірі, він тоді заплатив їй за секс у готелі. Адвокат президента США в 2016 році напередодні президентських виборів заплатив їй суму за обітницю мовчання. Але за американським законодавством це і є порушенням, бо якщо і платити, то не через адвоката.  Про швидкий арешт й швидке звільнення, про подробиці затримання Дональда Трампа розповіла слухачам Українського Радіо кандидатка політичних наук, директорка з адвокації агенції Ridgely Walsh (США) Вероніка Вельч.

0:00 0:00
10
1x

Фото: rtlboulevard.nl

Агресивні відгуки про працівників суду можуть докластися до обвинувачувальної справи Трампа

Справа Дональда Трампа зараз в Америці дуже гучна, каже Вероніка Вельч. І такі речі трапляються в політиці, коли зловживають погрозами, телефонними дзвінками, надсилають спеціальні речовини тим, кого хочуть залякати (головуючий на засіданні суду, його сім'я, а також прокурор і його родина почали отримувати численні погрози на свою адресу — ред.), в базах даних легко можна знайти телефони всіх потрібних людей. "Тому були прибрані всі дані про людей, які беруть участь в цьому процесі, щоб убезпечити їх. Сам Дональд Трамп перед судом дуже агресивно відгукувався про головуючого. Тому цей момент може бути вагомим і цікавим в справі його обвинувачення". Хоча Дональд Трамп безпосередньо в суді вів себе скромно, делікатно і зі словами поваги та подяки до американського суду. 

Наступний крок обвинувачення буде аж наступного року

Вероніка Вельч каже, що наступний крок обвинувачення буде аж наступного року. Його адвокати вже заявили, що до наступних слухань спростують всі аргументи. "Республіканці розглядають цю ситуацію як таку, що пішла на користь Трампу і підняла його в рейтингу. Він зараз обходить свого основного конкурента Десантиса. В кулуарах кажуть, що саме він буде основним претендентом на пост президента від Республіканської партії і навіть впевнені в тому, що Трамп виграє вибори". Республіканці обезцінено ставляться до теперішнього кейсу Трампа. 

Меланія Дональду Трампу друг чи…. ворог?

Що стосується Меланії Трамп, то, як каже Вероніка Вельч, це не зовсім приємна історія для неї, особливо коли про це ще й публічно розповідають. А порноакторка Стормі Деніелс зараз активно роздає інтерв'ю. "Вона сказала, що буде свідчити в суді, але переконана, що Трамп не заслуговує кримінального покарання за такий вид діяльності". Меланія Трамп не була настільки яскравою першою леді, щоб помститися та виступити проти свого чоловіка і вплинути на симпатиків 45-го президента. Вероніка Вельч припускає, що його може збити з президентських перегонів інший судовий процес, який буде більш вагомим, наприклад щодо підкупу або тиску під час попередніх президентських виборів.  

Проблема з Україною буде вирішуватися швидко

"Україну Трамп розглядає виключно в контексті Росії. Але він не захоче мати стосунки із людиною (Путіним — ред.), яку розшукує Гаазький трибунал. Дональд Трамп буде шукати швидких рішень української проблеми. І це може бути не зовсім справедливе рішення для України. Щодо Криму, то позиція його була завжди неоднозначною. Важливим буде його оточення".