Василь Вовк: Цемах є під серйозним наглядом, якщо треба — його хоч завтра арештують

 Василь Вовк: Цемах є під серйозним наглядом, якщо треба — його хоч завтра арештують

Генерал-майор юстиції Василь Вовком упевнений, що звільненого з-під арешту Володимира Цемаха надійно оберігають від замахів. Про це він заявив у студії Українського Радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Можете бути впевнені, він під серйозним наглядом і якщо буде потрібно, то його завтра ж арештують", — зазначив Вовк.

Він додав, що у першу чергу, Цемаха оберігають від замахів й того, щоб він не втік.

"Я як експерт кажу, що упевнений у тому, що їх (Цемаха і Вишинського — ред.) оберігають від замахів. І в першу чергу для того, щоб вони самі десь не втекли. Потрібно зробити передачу, потрібно зробити той "обмін", про який ми кажемо", — пояснив генерал.

Читати також — Генерал-майор юстиції Василь Вовк: справа МН-17 не постраждає за відсутності Цемаха

"Я знаю, що зараз (близько 19:00 - ред.) проводиться засідання Ради безпеки і оборони, де, мабуть, це питання обговорюється. Це ніде не афішуються. І я думаю, що приймають рішення, яке ми називаємо "меньше зло". Звичайно, не хотілось би ні Вишинського, ні Цемаха, ні інших зрадників Батьківщини відпускати",  додав він. 

Проте, генерал вважає, що "обміну" таки бути вже найближчими днями.

"І можете бути впевненими, що якщо не 7-8-го, то на тому тижні наші патріоти повернуться в Україну", — наголосив Вовк.

Нагадаємо, 5-го вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха, який може свідчити у справі збиття малайзійського літака МН-17.

У ЗМІ пишуть про ймовірний обмін Цемаха на українських політв'язнів, які перебувають у Росії. Зокрема, кінорежисера Олега Сенцова, Павла Гриба та полонених моряків.

Володимир Цемах. Фото Уніан