Вибори-2019: Вакарчук заявив, що не балотуватиметься у президенти

Вибори-2019: Вакарчук заявив, що не балотуватиметься у президенти

Лідер музичного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив, що не буде балотуватися в президенти на виборах 31 березня 2019 року.

Про це він повідомив в офіційній заяві у Фейсбук.


"Офіційно! Заява Святослава Вакарчука щодо участі у виборах Президента України 2019 року. Протягом року мені задають запитання чи буду я балотуватись на посаду Президента України у 2019 році. Я неодноразово заявляв, влада як така, президентський пост як такий – мені не цікаві. Мене цікавлять справжні зміни в країні. І щоб розставити всі крапки над "і", зняти всі питання, офіційно заявляю: я, Святослав Вакарчук, не братиму участь в президентських виборах 2019 року", — написав він.

Вакарчук також додав, що разом зі своєю командою працюватиме над тим, щоб проєвропейські сили перемогли, щоб привести у владу якомога більше молодих професіоналів – людей майбутнього, тих, для кого справедливість і державні інтереси – понад усе.

Нагадаємо, станом на 25 січня Центральною виборчою комісією було зареєстровано 20 кандидатів у президенти — Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Віталій Скоцик, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Євген Мураєв, Геннадій Балашов, Ольга Богомолець, Олександр Шевченко, Роман Насіров, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Аркадій Корнацький, Олександр Вілкул, Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов, Олександр Мороз та Ілля Кива.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Фото з Фейсбук-сторінки Святослава Вакарчука