Світ святкує Новий рік

Світ святкує Новий рік

Наприклад, болгари одягають дивні костюми і лякають злих духів, аби ті не прийшли. Ця традиція називається "Кукері". Ще болгари роблять суврачки - палички з кизилу. Їх прикрашають червоною ниткою, головками часнику, монетами, чорносливом, сухофруктами і горіхами. З такою "іграшкою" ходять по домівках і б'ють господарів по спині, кажучи, що бажають щастя.
 
У деяких селах Шотландії на Новий рік влаштовують свято смороду. Хто знає, навіщо їм це здалося, але в новорічну ніч вони підпалюють бочки з дьогтем і котять їх вулицями села. Таким чином, кажуть місцеві, вони проводжають старий рік і освітлюють дорогу новому.

Японці перед Новим роком купують граблі. Такий реманент має бути в кожному будинку. Невеликі бамбукові граблі потрібні, аби "загрібати" щастя, пояснюють жителі Японії.
 
На Кубі перед настанням Нового року всі домочадці набирають у посуд воду, а після півночі виливають її з вікон. У результаті  вулиці перетворюються на річки. Кажуть, що це роблять для світлого майбутнього. Цікаво, що годинник тут б'є не 12, а 11 разів, аби був ще додатковий час для зустрічі.

У багатьох селах Іспанії напередодні свята всі хлопці та дівчата тягнуть зі стосу папірців імена. Чиє ім'я витягнеш - той тобі чоловік або дружина на цілий вечір. Навіть руки можна розпустити, адже все ніби реально. А ще іспанці їдять на швидкість. На перший погляд може здатися, ніби проковтнути 12 виноградинок за хвилину зовсім просто. Але не тут-то було - їсти їх треба по одній, у той же час встигнути і бажання загадати, і не поперхнутися, а то буде свято зіпсоване.