Росіяни вдарили по Харкову та області 15 ракетами, знищена друкарня

Росіяни вдарили по Харкову та області 15 ракетами, знищена друкарня

Сьогодні, 23 травня, по Харкову та області ворог вдарив 15 ракетами, на даний час відомо про сімох загиблих, багатьох поранених. У друкарні "Фактор-Друк" згоріло обладнання приблизно на 3-4 млн євро. Журналіст Харківської регіональної редакції Українського радіо Роман Кривко докладно про ситуацію.

0:00 0:00
10
1x

Наслідки обстрілу друкарні у Харкові, 23 травня 2024 року. Олег Синєгубов, ДСНС України

24 травня в Харкові оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок ранкових ударів ракетами. Про це повідомив мер Харкова. За словами журналіста Романа Кривка відомо про сімох загиблих, з них п'ятеро — жінки, один  чоловік і дані ще однієї особи встановлюються. Постраждалі працівники підприємства, де друкували журнали, газети, поліграфію, і в момент ворожих ударів працювало близько півсотні людей.

Станом на 16-ту годину наслідки влучання продовжують ліквідовувати. За повідомленнями міського голови Ігоря Терехова і прес-служби Харківської прокуратури більшість поранених — жінки, які працювали в друкарні. В соцмережах закликають фінансово підтримати книговидання, зокрема постраждалі харківську друкарню "Фактор-Друк" та видавництво Vivat.
Раніше цього року у березні російські ракети вже влучали в іншу харківську друкарню "Гуров і К.", де друкувалися книжки видавництв "Ранок", Vivat, "Клуб сімейного дозвілля", "Час майстрів", "Крокус", видавничого дому "Школа", пазли Dodo та інші.

Наслідки російського масованого ракетного удару по Основʼянському району Харкова

Крім Харкова ще два міста області було обстріляно: Люботин і Дергачі.

В Люботині пошкоджений парк, автомобілі, магазини, транспортна інфраструктура, відомо про сімох поранених. За попередніми даними ворог атакував Харків та Люботин 15-ма ракетами С-300 та С-400, удари були завдані з території Бєлгородської області РФ.

Наслідки російського масованого ракетного удару по м. Дергачі

Щодо Дергачів, яке теж розташоване неподалік від Харкова, орієнтовно о 14 годині було завдано авіаудару, пошкоджено понад 10 приватних домоволодінь та господарських будівель, 13 людей зазнали поранень, чотирьох з них госпіталізували. Про це в своєму телеграм-каналі повідомив Олег Синєгубов. Харків'яни і переселенці, які тут живуть, частково пристосувалися до ситуації, частина людей виїздить в найближчі населені пункти під Харковом, у кого є такі можливості або просто переїздять в інший район Харкова. Але масового характеру виїзду з міста не спостерігається. На дорогах є певний трафік, він доволі стабільний, насичений, так само люди відвідують різні місця.