Промінь рекомендує: VSIVDOMA з треком "МАМА"

Промінь рекомендує: VSIVDOMA з треком "МАМА"

Назва цього гурту звучить дуже обнадійливо. Самі ж про себе хлопці кажуть, що їхня музика поверне вас додому, де б ви не були. Отже, знайомтесь: гурт VSIVDOMA. Цього тижня він потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує" з піснею "Мама". 

Своїм днем народження гурт із Києва вважає 1 березня 2021 року, хоча тоді в його складі було лише двоє учасників. На початку цього року пісня гурту "Бо ти є Відьма" потрапить у Топ-15 на YouTube Music та Топ-50 Apple Music. Згодом VSIVDOMA разом з гуртом KOLABA випустить ремікс-версію цієї пісні. І станом на вересень 2023 року вона набере понад 12 мільйонів прослуховувань на YouTube. Про музичні плани VSIVDOMA й нову пісню "Мама" ведучі шоу РанокПро Дмитро Захарченко й Леся Антипенко розпитали фронтмена гурту Ігоря Парфелюка.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Facebook.com/vsivdomaband 

Ігорю, привіт. Ви представляєте поп-рок, інді-рок, альтернативний рок. Чому саме цей напрям? 

Нам насправді всім подобається така музика, маю на увазі саме рок. А вибрали більш лайтову таку, легку форму для того, аби видавати свої думки. Тому що гурт народився тоді, коли я був молодшим, коли інші учасники теж були бадьорими, яскравими. Зараз ми теж бадьорі, але маємо тепер більше досвіду й потроху ускладнюємо свою музику. Але це поступовий шлях. Коли ж ми починали, — це була ідеальна ніша для нас, нам було що розповісти саме цій аудиторії саме в цій тематиці. 

Тобто в майбутньому ми почуємо щось важче, ніж поп-рок?

Насправді, якщо прийти до нас на концерт, то уже можна послухати щось важче, ніж у навушниках. Поступово ми розвиваємось, дорослішаємо, торкаємось більш серйозних тем. В наступних піснях, а в нас багато матеріалу, який ще не вийшов, там є вже глибші рядки. Якщо зараз пісні більш жартівливі, легкі такі, то в майбутньому ми плануємо стати серйознішими. 

Зараз тенденція існує у молодих українських виконавців з приводу неймінгів, дай вам, Боже, здоров’я, й того, як ви всі називаєтесь. VSIVDOMA — це з якого моменту, про яку голову і в кого вже всі вдома?  

Ми дуже довго це вибирали, перебирали абсолютно різні варіанти. У мене був списаний блокнот з різними назвами. Було і "Йо-гурт", і "Лампа", але потім згадалась фраза, що в нього нібито не всі вдома і ми вирішили зіграти на цьому. До того ж дім — це завжди щось приємне й ми вирішили зробити отакий от зворот. А зараз, в період повномасштабного, ця назва заграла абсолютно іншими фарбами. Дуже багато людей не можуть повернутись додому. І ми дуже хочемо, щоб всі знайшли свій дім, повернулись до нього й могли слухати нашу музику вдома.

Підтримуємо вас у цьому. Давай перейдемо до вашого треку "Мама", розкажи про нього. 

Пісня написана в мої студентські часи. Я був, здається, на першому чи на другому курсі. Вона повністю описує те, що відбувається в цей студентський період — таке студентське кохання. Але уже працюючи над інструменталом і готуючи пісню до релізу, ми вирішили дати їй більш серйозних елементів. І пісня "Мама", якщо заглибитись в її сенс, то це пісня саме про свободу, про те, що саме ми робимо той чи інший вибір, саме ми обираємо свій шлях, саме ми вирішуємо, хто ми є в цьому житті й куди ми рухаємось. І ніяка мама нам не допоможе і не завадить, це наш вибір. І ліричні герої, незважаючи ні на що, самі обирають, ким вони є в кінці. 

Дякуємо, що ви це робите, чекаємо новинок. 

Слухати трек  "Мама" від гурту VSIVDOMA, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує" на Spotify.