Промінь рекомендує: OREST із треком "Ой, чий то кінь стоїть"

Промінь рекомендує: OREST із треком "Ой, чий то кінь стоїть"

OREST (Орест Галицький) — гітарист, саундпродюсер, співзасновник музичного лейбла "BeatBeMusic". Довгі роки в українському шоу-бізнесі був відомий передусім як музикант (він був головним гітаристом Ірини Білик та учасником гурту DZIDZIO). Також спробував себе як саундпродюсер і композитор (не лише писав авторські інструментальні композиції, а й знімав до них відео). А з 2020-го ще й заспівав. Зараз у його доробку п’ять пісень. А його крайній реліз — "Ой, чий то кінь стоїть" — потрапив у плей-лист "Промінь рекомендує". Як створював трек та, власне, як дійшов до кар’єри сольного виконавця, OREST розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.  

 

0:00 0:00
10
1x

Фото @katebirdphotography з інстаграм-сторінки orestgalitsky

"Я завжди знав, що буду грати концерти і завжди буду на великих сценах. І це завжди було моєю мрією ще з дитинства"

Оресте, привіт. Цікаво поспілкуватись про твій бекграунд, це цікавий шлях від музиканта до сольного артиста. Як ти взагалі став музикантом і потрапив у гурт DZIDZIO? 

Музикантом я став з дитинства, я з п’яти років навчався в музичній школі. В мене тато музикант, це історія досить звичайна, тому що виріс в музичній сім’ї і з дитинства в мене завжди була музика, я завжди знав, що  буду грати концерти і завжди буду на великих сценах. І це завжди було моєю мрією ще з самого дитинства. 

А як я почав грати з DZIDZIO? Ще коли не було гурту DZIDZIO, ми з Михайлом Хомою грали по весіллях, він взяв мене у свій гурт гітаристом, і ми почали працювати разом по весіллях, корпоративах з року 2006 чи 2007, вже не пам’ятаю. Дійсно в мене досвід дуже великий, тому що я почав грати на весіллях ще з 15 років, з цього все й починалось. 

А коли ти вирішив: все, я буду співати? 

Напевно, поштовхом до цього була група "INDI". Якщо пам’ятаєте, це була група, продюсером якої була Наталія Могилевська і там був Руслан Квінта, я і ще одна дівчинка — Вікторія Росс. Фактично група "INDI" — це був мій такий перший шлях в український шоу-бізнес. В "INDI" нас було троє і кожен з нас був дуже важливий, і це був класний досвід. І мені завжди хотілось спробувати на собі, що таке відповідальність, коли вся увага на тобі. І насправді мені було просто цікаво, як це бути сольним виконавцем. Напевно, це було найбільшим поштовхом для того, щоб почати робити свою авторську музику. 

У твоїй новій пісні "Ой, чий то кінь стоїть" продюсером вказаний Bradley Denniston. Він чим займався в цій пісні? 

Bradley Denniston — це дуже крутий музикант, який проживає в Лос-Анджелесі. Я його знайшов в інстаграмі, ми з ним подружились і він робив міксинг і мастеринг до моєї пісні. Саме він займався звуком, тобто він займався зведенням. Це дуже крутий музикант, номінований на Греммі, Еммі, на Оскар і саме він зробив так, що пісня звучить дуже круто на будь-якому девайсі, починаючи з телефона й закінчуючи студійним монітором. 

"Насправді всі наші мрії — це реально, треба просто спробувати" 

Ти сказав, що ви познайомились в інстаграмі. Тобто, людині, яка отримала Греммі, можна просто написати: "Привіт, зроби мені музику?"  

В принципі, так і вийшло. Я йому написав в інстаграмі й сказав: "Привіт, ти дуже крутий, я б дуже радий був, якби ти зміг звести мою пісню." І я таке саме написав, до речі, продюсеру, який займається Doja Cat. Він відповів мені й сказав: "Надсилай пісню". Я йому відіслав і він просто два тижні не відповідав, і я вирішив написати ще цьому Bradley. А цей Bradley відповів мені буквально за три години і я був дуже здивований його простотою, його відкритістю, відвертістю.  Насправді всі наші мрії — це реально, треба просто спробувати. 

 

"Я вирішив просто поєднати музику, яка грає в моїй голові, мій улюблений напрямок музики, а це фанк, соул, з українською народною піснею. І вийшла "Ой, чий то кінь стоїть" 

Це підтверджує, що треба стукати — і вам відчинять. Це неймовірно, адже зараз Bradley активно співпрацює з Netflix, робить безліч музики для їхніх стрічок, в нього є номінації Греммі, Еммі, безліч всього! Ну і крім цієї співпраці у пісні "Ой, чий то кінь стоїть" є твоя особиста історія?

Поштовхом, і я, до речі, писав про це в соцмережах, були мої дружні розмови з DZIDZIO про нашу українську музику. Тому що Михайло Хома зараз робить дуже багато українських народних пісень в форматі української класики. І він завжди мені говорив: "Орест, неважливо, що грати, важливо як." І я з цією думкою ходив довгий час і потім зрозумів, що хочу зробити українську народну пісню в такій музиці, яку я сам слухаю, яка мені подобається. Я вирішив просто поєднати музику, яка грає в моїй голові, мій улюблений напрямок музики, а це фанк, соул, з українською народною піснею. І вийшла "Ой, чий то кінь стоїть".              

Слухати трек "Ой, чий то кінь стоїть" від OREST, як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.