Рош га-Шана в Умані: як готується Україна до зустрічі хасидів

Рош га-Шана в Умані: як готується Україна до зустрічі хасидів

Як повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, близько 50 тисяч ізраїльтян та громадян інших іноземних держав мають намір приїхати в Україну на святкування іудейського Нового року – Рош га-Шана. Цього року масове святкування припадає на 6-8 вересня. Юристка Міжнародного благодійного фонду ім.Рабі Нахмана Ірина Рибницька в ефірі Українського радіо прокоментувала, наскільки готова Україна прийняти тисячі паломників.

0:00 0:00
10
1x

"Минулорічний досвід не пройшов даремно, тому цьогоріч Україна дійсно готова. Заздалегідь з боку усіх відповідних органів, зокрема Черкаської обласної адміністрації та міської ради, було проведено певні заходи з організації належного та безпечного святкування Рош га-Шана. Ми навчилися вже жити разом з covid-19, тому заздалегідь вже готові плани святкування, плани підготовки, епідемічні заходи. Підготовка цього року включила допомогу від Червоного Хреста з антисептиками, спеціальними плакатами, а також масками. Було навіть знято спеціальний ролик, який показують в усіх аеропортах щодо безпечного святкування Рош га-шана. Ролик за участю паломників-хасидів у головних ролях повідомляє, як саме потрібно поводити себе під час паломництва, щоб убезпечити себе та оточуючих під час святкувань", — розповіла Ірина Рибницька. 

"Обов'язковим є носіння маски у публічних місцях. Всі громадські місця забезпечено санітайзерами та масками, які також видаються. Контролюється питання дотримання цих протиепідемічних норм зокрема силами Національної поліції України. Також проведено маркування території та безпечної дистанції з метою дотримання всіма паломниками якомога більше заходів безпеки для забезпечення санітарного благополуччя як населення, так і самих паломників", — додала юристка.

Рибницька прокоментувала, скільки паломників очікується цього року.

"Минулоріч було близько двох тисяч паломників, оскільки багато з них не змогли приїхати. Тому цьогоріч безпрецедентно набагато раніше прибули паломники. Зазвичай приїздять лише чоловіки, однак цього року заздалегідь вони прибули із сім’ями. Більшість з них навіть за декілька місяців, тому на сьогоднішній день вже налічується близько 12 тисяч паломників на території Умані. Ще очікується не менше 10 тисяч хасидів", — сказала вона. 

Юристка зауважила, чи цього року в Україну приїжджатимуть поліцейські з Ізраїлю.

"Ми чекаємо на їх приїзд. Це будуть ізраїльські поліцейські, які обізнані зі звичками паломників, які знають, як належним чином спілкуватися та поводитися. Наскільки мені відомо, дійсно існує належним чином співпраця між українською поліцією та ізраїльською", — повідомила Рибницька. 

Рибницька також зауважила, чи готові мешканці Умані прийняти паломників.

"На щастя, цього року дійсно змінилося багато чого в цьому питанні. Змінилася місцева влада, яка налаштована доброзичливо до паломників-хасидів і паломництва в цілому та дуже бажає розвитку для Умані, тому будь-яких закликів щодо невідповідної поведінки наразі немає. Наскільки нам відомо місцеві мешканці дійсно чекають паломництва, доброзичливо відносяться до туризму в цілому. Вони розуміють, що це також розвиток для міста, можливість функціонування бізнесу, сплати податків. Тому наразі нам не відомі випадки антисемітизму або взагалі неналежного поводження як з української сторони, так і зі сторони туристів ", — сказала юристка.  

Фото: РБК-Україна

Останні новини
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Новини по темі
"Боюся, що війна в Секторі Гази може бути довгою" — Ігор Семиволос
Ситуація в Ізраїлі зараз спокійна, але "невідомо, що буде далі" — Алла Снурнікова
РФ використовує проти України проізраїльську чи пропалестинську позицію українців в іноземній пресі — Якубович
Ізраїль провокували на удар у відповідь, який світова спільнота не засудила через смерті іноземців – Леонов
"Ізраїльське суспільство довіряє армії на 100%" — засновник Israel4Ukraine Алекс Гуревич