Сектор "А" чистий від мінометів

Сектор "А" чистий від мінометів

Завершилося відведення мінометів калібром менше 100 мм. у секторі "А". Сьогодні поблизу міста Щастя на Луганщині під наглядом ОБСЄ відведено останні 5 одиниць. Як наголосили у штабі АТО, українська сторона на 100 відсотків виконала план відведення важкої зброї - перший етап завершено.

Раніше речник Генштабу Збройних сил  Владислав Селезньов повідомив, що відведення озброєння у Донецькій області розпочнеться 18 жовтня за умов синхронних дій з боку самопроголошеної "ДНР".

Владисла Селезньов також спростував інформацію так званої "ДНР" про нібито факти порушення режиму припинення вогню з боку сил АТО. Він заявив, що єдиним достовірним джерелом такої інформації може бути лише Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, оскільки повноваження щодо дотримання сторонами умов Мінського протоколу є лише у міжнародних спостерігачів.

Коментуючи заяву бойовиків перенести початок відведення озброєнь калібром менше 100 мм. від лінії розмежування у Донецькій області з 18 на 21 жовтня, Владислав Серезньов нагадав: процес має відбуватися синхронно під контролем ОБСЄ, а тому відповідно і українська сторона вноситиме свої корективи.