Минулої доби на Донбасі поранено двох військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі поранено двох військових — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 14 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, двох бійців поранено.

Як повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил, бойовики чотири рази застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Найбільшу вогневу активність бойовики проявили в районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Степне, Авдіївка, Славне, Чермалик, Водяне, що на Приазов'ї, та Гнутове, де вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У зведенні також йдеться, що бойовики біля Кримського двічі застосували міномети калібру 82 мм, оборонні укріплення поблизу Пісків окупанти обстріляли з мінометів 120-го калібру.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.