Минулої доби на Донбасі поранено трьох військових — штаб

Минулої доби на Донбасі поранено трьох військових — штаб

На Донбасі минулої доби бойовики, яких підтримує Росія, 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, троє військовослужбовців поранено.

Як повідомляє прес-центр Генштабу на сторінці в Facebook, обстріли відбулися в районах населених пунктів Станиця Луганська, Вільний, Луганське, Зайцеве, Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове та Лебединське.

"Окупанти продовжують застосовувати гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьу зброю. Поблизу Павлополя бойовики стріляли з озброєння БМП-1 та зенітної установки", йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією генштабу, від початку доби бойовики проявили активність поблизу Кримського, де зафіксовано вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.

Росія спочатку заявляла про непричетність до подій на сході України, потім заявила про присутність там російських добровольців. За даними ООН, внаслідок конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.