Київські ТЦ не відповідають державним будівельним нормам

Київські ТЦ не відповідають державним будівельним нормам

Жоден з 125 торгових центрів Києва не відповідає державним будівельним нормам.

Про це з посиланням на слова архітектора Віктора Глеба пише LB.ua.

"Жоден із 125 торгових і розважальних центрів Києва не відповідає державним будівельним нормам. Це ключовий момент... Жоден з наших ТЦ, як і в Кемерові, не відповідає транспортним нормам під'їзду пожежних машин", – заявив архітектор.

За його словами, між капітальними стінами торгового центру повинна бути площа в 2500 кв. м. Між капітальними стінами не повинно бути алюмінієвих і пінопластових перегородок. Жодна з перегородок в супермаркеті, гіпермаркеті або торговому центрі не відповідає цим вимогам і у випадку пожежі не вистоїть довше 15 хвилин.

"Людина просто задихнеться від токсичних викидів горіння пластику та інших матеріалів, застосування яких заборонено в ТЦ, але вони у нас використовуються повсюдно", – зазначив він.

Раніше повідомлялось, що мер Києва Віталій Кличко доручив обстежити всі столичні ТРЦ на відповідність нормам пожежної безпеки. Також прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ України, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади почати масштабну перевірку безпеки шкіл, дитсадків та інших місць масового перебування людей.

Разом з цим було повідомлено, що Кабмін дозволив рятувальникам перевіряти об'єкти і підприємства з високим ступенем ризику.