Американці проінспектують військові частини в АТО

Американці проінспектують військові частини в АТО

Інспекційна група США проведе моніторинг військово-політичної ситуації в центральному і південно-східному регіонах України.

Про це повідомляє 5.ua

У генштабі ЗСУ повідомляють про те, що делегація з Франції і Норвегії завершила перевірки ВСУ на Чернігівщині, і тепер їм на зміну прибуде ще одна багатонаціональна команда. Інспекційна група США, до складу якої увійдуть також представники Данії та Канади, проведуть моніторинг військово-політичної ситуації в центральному і південно-східному регіонах України.

"Такі заходи мають важливе значенні у контексті поширення серед держав-учасниць ОБСЄ правдивої та неупередженої інформації про ситуацію в Україні, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованої на врегулювання конфлікту", - зазначають в Управлінні верифікації Генерального штабу ЗС України.

Інспектори планують відвідування військових частин і підрозділів в районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Також американська сторона включила в район інспекції територію Автономної Республіки Крим. Даний крок "є черговим свідченням невизнання США анексії півострова Російською Федерацією", - впевнені в Генштабі ЗСУ.