Запорожці святкують і встановлюють рекорди

Запорожці святкують і встановлюють рекорди

У рамках дводенного святкування Дня міста в Запоріжжі було встановлено новий кулінарний рекорд. Найкращі запорізькі кулінари приготували для городян і роздали безкоштовно понад 4 тисячі голубців.

Представник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала рекордну кількість голубців, приготовану в одному місці, і вручила Запоріжжю відповідний сертифікат. "Голубці - це як ідентифікаційний код: у кожної господині вони унікальні. Сьогодні в Запоріжжі приготували рекордну кількість голубців - 4024 штук - і всі роздали людям", - написала Ветрова у Facebook.

Традиційну страву приготували на відкритому повітрі за класичним рецептом. Для рекорду знадобилося 150 кг свинини, капуста, цибуля, морква і 100 літрів томатного соку. Міська влада на це виділила 200 тисяч гривень.

З нагоди Дня міста в Запоріжжі відбувся традиційний Покровський ярмарок, де свою продукцію репрезентували понад 400 підприємств Запорізького краю. Для мешканців міста та його гостей влаштували концерт за участю найкращих творчих колективів та муніципального духового оркестру. Запорожці відвідали виставку-ярмарок робіт майстрів народного мистецтва та майстер-класи із декоративно-ужиткового мистецтва (декупаж, батик, орігамі, аплікація тощо).

Завершують святкування Всеукраїнські змагання з боїв "Лава на лаву" на Кубок князя Святослава Хороброго, що тривають у ці години. Відбулася також церемонія нагородження знаками "Почесний громодянин Запоріжжя" відомої української народної майстрині Валентини Харлової і тренера з греко-римської та класичної боротьби Євгена Черткова.

Додамо, жителів Запоріжжя із Днем міста привітали Президент Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.