Слідчі не знайшли маєтка Охендовського

Слідчі не знайшли маєтка Охендовського

Слідчі не змогли довести наявність у голови ЦВК Михайла Охендовського маєтка, про який повідомляли ЗМІ.

Про це поінформував голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі телепрограми "Право на владу", інформує ТСН.

"Коли ми оголосили підозру, перше, що ми почали робити, - це шукати цей маєток і доводити, що він належить цій людині. Гарна картинка в передачах, але слідство прокурорам доказів, що цей маєток належить Охендовському, не надало", - сказав Холодницький.

За словами керівника САП, кримінальне провадження щодо Охендовського призупинено. Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє можливе отримання главою ЦВК Охендовским грошей з так званої "чорної каси" Партії регіонів.

Нагадаємо, 13 грудня 2016 року Охендовському вручили повідомлення про підозру. Це сталося в аеропорту "Бориспіль", куди керівник ЦВК прилетів із Киргизстану після спостереження за виборами та референдумом. 2 березня Печерський суд скасував постанову слідчого ГПУ і зобов'язав його визнати Охендовського потерпілим. Проте вже через місяць ГПУ закрила провадження щодо можливого незаконного притягнення Охендовського до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.