Садовий може використати підозру для нарощення свого політичного капіталу – політолог

Садовий може використати підозру для нарощення свого політичного капіталу – політолог

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому. Сергій Назаренко, експерт з політико-правових питань аналітичної групи «Левіафан» в ефірі Українського радіо розповів, що Андрій Садовий може використати цю підозру собі на користь.

0:00 0:00
10
1x

На думку політолога, справу Садового можна розглядати з двох боків: юридичного та політичного. Цілком можливо, що у 2016 році, коли ця справа лише починалася, у неї був політичний підтекст, але наразі він трансформувався.

"Справу розпочато у 2016 році. Кримінальне провадження не може зникнути, завершитися ніяк. Його потрібно довести до логічного кінця. Навіть якщо раніше у цієї справи був якийсь політичний підтекст, то наразі прокурорам САП потрібно якось завершити цю справу. А найкоротший шлях для цього – винести підозру до суду, і хай суд уже там визначається", – зазначає Сергій Назаренко.

Він нагадав, що 2016 року пан Садовий був впливовим політиком, мав свою фракцію у парламенті та розглядався як один з найважчих конкурентів для Петра Порошенка.

"Друге питання, чи був тоді у цьому кримінальному провадженні політичний підтекст. Певно що був, але прокурори діяли суто з юридичної точки зору, і, очевидно, були обставини, щоб спробувати притягнути пана Садового до кримінальної відповідальності", – говорить експерт.

Втім, зараз цю справу Андрій Садовий може використати собі на користь, звинувативши владу в політичному тиску, переконаний Сергій Назаренко.

"Станом на зараз політичний капітал Садового знищений, він не має такого впливу, як раніше, не має представництва у парламенті, топові особи з його партії розбіглися по іншим проєктам. Зараз він потребує шляху повернення у політику, а що для цього краще, аніж скандал? Звинуватити владу в тиску. Тим паче, за рік вибори у Львові", – зазначає він.

Скріншот з відео зі сторінки www.facebook.com/andriy.sadovyi