У Києві відкрито виставку озброєння "Міць нескорених" (Аудіо)

У Києві відкрито виставку озброєння "Міць нескорених" (Аудіо)

Виставку озброєння і військової техніки "Міць нескорених" урочисто відкрито сьогодні на Хрещатику у Києві.

Репортаж Юлії Конішевської:

"Майже 70 одиниць військової техніки вишикувалось на Хрещатику - від Майдану Незалежності до Європейської площі. В експозиції - самохідні артилерійські установки, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, вантажні та санітарні автомобілі. Деякі з них застосовуються у зоні бойових дій на Донбасі, а деякі лише пройшли випробування на полігонах, як-от бойова машина "Тритон". Також на виставці представлено новітній модернізований танк Т-72, який спільно з військовими АТО модернізували на столичному бронетанковому заводі. А в центрі уваги відвідувачів - один із найпотужніших та найзахищеніших танків у світі – вітчизняна бойова машина "Оплот", - розповідає військовослужбовець із Харкова Олександр.

Охочих побачити на власні очі броньовану міць української армії виявилося дуже багато. Особливо тішаться діти – тут дозволяється не лише подивитися на техніку, а й ще залізти на бронемашину і посидіти у кабіні. Батьки ледь встигають робити фото малечі. Шестирічний Ілля вже оббігав усю виставку і познайомився із бійцями. Тепер, каже, поміркує і сам про те, аби в майбутньому стати армійцем.

Святкування Дня Прапора та демонстрація військової техніки це важливо, зокрема, для підняття бойового духу, не можна забувати про те, що на Сході нашої держави тривають бойові дії, - каже моя співрозмовниця Ірина. Жінка сподівається, що техніка буде передана на передову для виконання бойових завдань.

Нагадаю, раніше начальник озброєння Збройних сил Микола Шевцов повідомив, що військове озброєння і техніка після святкувань будуть передані українським військовослужбовцям на Донбас. Виставка "Міць нескорених" триватиме до 27 серпня".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!