Вже ідентифіковано 44 типи російського озброєння на Донбасі

Вже ідентифіковано 44 типи російського озброєння на Донбасі

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm у ході розвідки з відкритих джерел (OSINT) ідентифікувала вже 44 типи озброєння та спецтехніки Російської Федерації на Сході України.

Про це повідомляє Укрінформ.

“За 6 місяців розвідники спільноти InformNapalm розширили базу даних на 11 типів військової техніки і озброєння. З 33 до 44 типів. Це найбільша база даних, яка підтверджена фактами OSINT-досліджень. Працюємо далі. Слідкуйте за оновленнями”, - йдеться у повідомленні.

У дослідженні InformNapalm зазначається, що мова йде про порівняно нові зразки техніки, взяті на озброєння в Росії протягом 2004-2015 років.

Зазначимо, що у попередньому розслідуванні InformNapalm про 33 типи озброєння з Росії підкреслювалося, що присутність вказаного у звіті озброєння та техніки на окупованій території Луганської та Донецької областей “прямо вказує на російський слід їхнього походження”.

Водночас, паралельно з випробуванням на Донбасі новітніх типів озброєння військово-політичне керівництво Російської Федерації наповнює окуповані території озброєнням старих радянських зразків, розконсервовуючи його зі складів.