У столичному Гідропарку працюватиме безкоштовний кінотеатр для пенсіонерів

У столичному Гідропарку працюватиме безкоштовний кінотеатр для пенсіонерів

Перша в Україні безкоштовна культурно-розважальна платформа для пенсіонерів "Кіносад "Життєлюб" відкривається 3 серпня у столичному Гідропарку.

"Кіносад" з'явився на місці занедбаного колишнього літнього кінотеарту, повідомляє "Укрінформ".

"Кіносад" створений для людей старшого віку, щоб вони мали можливість спілкуватися зі своїми ровесниками. Тут є кінотеатр, артпростір, де проводитимуться концерти, зустрічі, семінари, зона йоги, і все це абсолютно безкоштовно для всіх пенсіонерів, які сюди прийдуть", - сказав журналістам організатор проекту бізнесмен і письменник Гарік Корогодський під час екскурсії кіносадом. Він розповів, що кіносад проектувався впродовж двох років, а збір коштів для реалізації проекту здійснювала за допомогою друзів і волонтерів заснована ним благодійна організація "Життєлюб". Усього було зібрано близько 3 мільйонів гривень. Планується, що кінотеатр на 270 місць працюватиме в теплі пори року - орієнтовно з кінця квітня до кінця жовтня, переважно по п'ятницях, суботах та неділях, а демонструватимуть тут "добрі старі душевні сімейні фільми", зазначив Корогодський. Літній кінотеатр буде муніципальною власністю. Комерційна діяльність тут не здійснюватиметься, а молодь зможе відвідати майданчик тільки у супроводі родичів або знайомих похилого віку. Відповідаючи на запитання журналістів, Корогодський повідомив, що його партнер, ім'я якого він не захотів називати, планує запустити подібний проект в Одесі.  

Зазначимо: церемонія офіційного відкриття кіносаду "Життєлюб" за участю 200 найактивніших життєлюбів та дебютний кіносеанс відбудеться 3 серпня о 19 годині.