Під Оболонським райсудом Києва постраждали правоохоронці

Під Оболонським райсудом Києва постраждали правоохоронці

Внаслідок отруєння газом під час нічних сутичок під Оболонським районним судом Києва, де слухалася справа бійців спецроти "Торнадо", постраждали 12 співробітників поліції і 15 військовослужбовців Національної гвардії. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив глава  Нацполіції Києва Андрій Крищенко. Він уточнив, що сталося кілька сутичок із правоохоронцями як під час протистояння, так і коли вивозили близько першої ночі осіб, узятих під варту. Газ, палиці й каміння кидали протестувальники. Поліція і Нацгвардія газ не застосовували. Порушено кримінальну справу за статтею "опір працівникові поліції і правоохоронного органу. Сьогодні буде проводитися розслідування. Вранці ситуація під будівлею суду спокійна, працівники комунальних служб наводять порядок.

Вчора прихильники звинувачуваних "торнадівців" заблокували будівлю суду, вимагаючи допустити їх на судове засідання. Вони принесли з собою кілька десятків шин і каністру з бензином. Засідання усе ж відбулося у закритому режимі, однак тривало всього кілька хвилин і було зірване прибічниками звинувачених, як і попереднє засідання 19 липня.

Судовий розгляд справи бійців спецроти "Торнадо" має проводитися у закритому режимі, оскільки йдеться про зґвалтування, повідомила перед початком сьогоднішнього засідання Інна Свинаренко - речниця Оболонського райсуду Києва, який розглядає справу.