Генпрокуратура розслідує розстріли учасників Революції Гідності

Генпрокуратура розслідує розстріли учасників Революції Гідності

Генпрокуратура не знайшла підтверджень, що російські снайпери брали участь у розстрілах учасників Революції Гідності, але така версія не відкидається.

Про це сьогодні повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Водночас, за його словами, слідство встановило, що Росія безкоштовно як гуманітарну допомогу постачала в Україну спецзасоби для придушення протестів. Окрім цього, є докази, що 18 лютого 2014 року спецпризначенцям "Беркуту" та бійцям внутрішніх військ було видано мисливські патрони, які використовувалися у помпових рушницях. І того ж дня в центрі Києва загинули 10 людей, троє з яких - від вогнепальних поранень. Поранено було 509 осіб. А 20 лютого правоохоронці використали проти протестувальників уже штатну зброю, для чого не було підстав, наголосив Сергій Горбатюк.

У березні - квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Евромайдану на вулиці Інститутській у Києві. У вересні колишній командир роти "Беркута" Дмитро Садовник був відпущений судом під домашній арешт і згодом утік.