Премʼєра радіодрами на Радіо Культура: історія любові, розбитих сердець та помсти

Премʼєра радіодрами на Радіо Культура: історія любові, розбитих сердець та помсти

27 травня о 21:00 на хвилях Радіо Культура премʼєра радіодрами за мотивами оповідання Богдана Лепкого"Кара", що розповідає про любовний трикутник, парубоцьку необачність та дівочу помсту.

Події відбуваються у невеликому українському селі кінця 17 століття, тож історія сповнена українського народного колориту, автентичних обрядів та часом моторошної магії. У центрі сюжету опиняються троє молодих людей: Мотря, Петро та Настя. Кожен виборює своє право на щастя. Але до чого призведуть нерозсудливі молодечі рішення: до щасливого шлюбу, розбитих сердець чи зруйнованих життів? 

Радіодрама "Кара" адаптована до радіоефіру студенткою 3 курсу Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Катериною Авраменко під керівництвом продюсерки Радіо Культура Світлани Свиридко.

"Оповідання Богдана Лепкого — моя давня любов, зачарування й мрія написати сценарій і зробити постановку. Коли на практику прийшла Катерина Авраменко, я запропонувала їй попрацювати над цим проєктом за моєї підтримки та режисерського вуха і рук моєї напарниці Марини Гольцевої-Скибало", — розповідає Світлана Свиридко.

Впродовж шести тижнів студентка опановувала майстерність радіоредакторки, сценаристки й продюсерки. Катерина Авраменко розповідає, що цей професійний досвід подарував амбіції та мрію. "Побачила, відчула й остаточно переконалась, у якій сфері хотіла б працювати надалі. Я щиро вдячна, що це було саме Радіо Культура. Працювати з контентом радіостанції було цікаво на всіх рівнях та процесах"

Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі — радіодетективи, радіодраму тощо. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio

Підписуйтесь на канал Суспільне Анонси в телеграм або вотсап, щоб знати про головні проєкти та події на Суспільному.