"В будь-якому разі Укрзалізниця доставить всіх пасажирів": представник УЗ про те, як обстріли ТЕС впливають на роботу УЗ

"В будь-якому разі Укрзалізниця доставить всіх пасажирів": представник УЗ про те, як обстріли ТЕС впливають на роботу УЗ

Сьогодні зранку Росія вчергове обстріляла українську територію та пошкодила об’єкт критичної інфраструктури в Києві. В зв’язку з цим відбулися затримки потягів, адже Укрзалізниці довелося вивозити та задіювати в роботу тепловози. Як працює залізниця після ранкових ракетних обстрілів зараз, Українському радіо розповів керівник з пасажирських комунікацій Укрзалізниці Олександр Шевченко.

0:00 0:00
10
1x

Восени 2018 року було укладено угоду із американським виробником тепловозів General Electric. Угода передбачала, що від 10 до 40 % тепловозів буде із локалізацією, коли запчастини будуть виготовлятися в Україні. 

"Виконання контракту поки що з комерційних міркувань я не можу деталізувати, проте додам, що деякі виробничі процеси продовжуються навіть попри війну. Тому залізниця не планує спиняти рух", — розповів Олександр Шевченко.

Керівник з пасажирських комунікацій УЗ додав, що зараз стратегія діяльності залізниці передбачає, що якщо якась ділянка залізничних шляхів знеструмлена, то електротягу одразу підхоплюють резервні тепловози: "Вони відбуксовують поїзд до пункту призначення".

Читати також: "Ми маємо можливість імпортувати електроенергію із-за кордону, але всі потреби перекрити не зможемо",  Олексій Данілов

"В найгіршому й найбільш критичному сценарії ми залишимося взагалі без електротяги по всій країні, то в Укрзалізниці передбачений план дій. Він передбачає зчеплення деяких поїздів для того, щоб досягнути їх тепловозом. Зміни графіків можуть статися, проте ми в будь-якому випадку зможемо доставити всіх пасажирів. Запасні варіанти вже давно прораховані та прописані", — підсумував Шевченко.

Фото: РБК