Енциклопедії в 5 років, історичні книжки, написання віршів і захоплення малюванням: про звільнену з полону "Пташку" розповідає мама

Енциклопедії в 5 років, історичні книжки, написання віршів і захоплення малюванням: про звільнену з полону "Пташку" розповідає мама

Про свою доньку, яка була на Азовсталі парамедиком, яка співала під час обстрілів і цим підтримувала бойовий дух своїх побратимів розповіла слухачам Українського радіо мати Катерини (Пташки) Світлана Поліщук.

0:00 0:00
10
1x

"Я сьогодні багато отримала привітань. Я дуже щаслива, що почула нарешті голос своєї донечки. Я не можу переказати, які в мене емоції і відчуття. 

Як я її виховала? Так, як вважала за потрібне. 

Починали ми з дитячих казок. Вона любила їх слухати. І це мало бути постійно: і зранку, і в обід і ввечері. Вона любила слухати українські пісні. Після 5 років пішли енциклопедії. Коли почала читати сама, то захоплювалася історичними книжками. Навчалася на відмінно в школі. Вона дуже багато читала, розвивалася в усіх напрямках, всім цікавилася і захоплювалася. Малювала, писала вірші, пісні. Була різносторонньою. 

Я завжди вірила, що буде все добре. Що моя донька повернеться, що я її обійму і у нас буде все добре. Молилася, просила всіх молитися. Мене врятувала віра, надія і молитва. Всім, хто чекає своїх рідних з полону, треба триматися, не падати духом. Вони там відчувають нас. Вони дуже це відчувають. І від того їм там буде легше. Нам не можна розкисати, падати духом". 

Фото: СБУ