"Ми виживаємо за рахунок овочів та фруктів", — про ситуацію на Херсонщині розповідає журналістка

"Ми виживаємо за рахунок овочів та фруктів", — про ситуацію на Херсонщині розповідає журналістка

ЗСУ впродовж доби завдали кілька ударів по скупченню російських військ на Херсонщині. Зокрема йдеться про міст через Каховську греблю. Детальніше про поточну ситуацію в Херсонській області розповіла слухачам Українського радіо журналістка Херсонської регіональної редакції.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

"Вночі було нанесено кілька ударів по мосту на дамбі Каховської ГЕС. Херсонці говорять про те, що треба, аби таких вибухів було якомога більше. Всі чекають, коли Херсонську область буде деокуповано. Окупанти стали знервованішими: свої сім'ї вони почали вже вивозити з Херсона. Командування окупантів ніби-то вже немає в місті. Вони відійшли на інший берег, бо бояться наступу наших ЗСУ. 

Ліки в аптеках Херсона є, також вони є і на ринках, де їх реалізують. Ліки російського виробництва і дуже низької якості, завозяться з окупованого Криму. Маємо великі проблеми в лікарнях із якісними ліками. Повністю зупинено гемодіаліз. Волонтери намагаються завозити ліки для діабетиків і гіпертоніків. 

В магазинах продукти є, середньої якості. На них дуже високі ціни: фарш курячий коштує 230 грн за кіло, сосиски коштують від 300 грн., курячі гомілки 160 грн. Виручають овочі та фрукти: кавуни коштують 3 грн за кіло, помідори 15 грн., персики 30 грн., морква 17 грн. А от завезені Банани 85 грн. Маємо велику проблему з готівкою, бо зняти її неможливо. "Міняли" допомагають зняти гроші з картки за відсотки".

Фото: з відкритих джерел