В Україні стартувала програма з працевлаштування переселенців — Шмигаль

В Україні стартувала програма з працевлаштування переселенців — Шмигаль

В Україні стартувала програма з працевлаштування внутрішніх переселенців.

Про це на засіданні уряду 1 квітня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми починаємо приймати заявки від бізнесу, який бере на роботу внутрішньо переміщених осіб. По 6,5 тисяч гривень за кожного нового працівника для того, щоб люди отримували ці кошти й могли отримати роботу в тих бізнесах, які готові працювати в умовах воєнного стану", — сказав Шмигаль.

Очільник уряду також додав, що реєстрація внутрішніх переселенців так само продовжується. За його словами, нині в органах соціального захисту зареєстровано 260 тисяч людей. На основі цієї реєстрації держава буде виплачувати по 2000 гривень дорослому і по 3000 гривень дитині чи особі з інвалідністю. Це будуть щомісячні виплати.

"Для того, щоб їх отримати, необхідно стати на відповідний облік. Тому закликаю тих, хто переїхав, хто потребує цього — реєструйтесь", — сказав Шмигаль.

На цю тему — Шмигаль анонсував старт усіх програм підтримки переселенців

Окремо прем'єр зазначив, якою є ситуація по житлу для переселенців.

"Програма "Прихисток" працює. Тим, хто прийняв у себе внутрішніх переселенців, ми будемо компенсувати кошти на оплату комунальних послуг. Наразі є вільні та безкоштовні місця для майже 10 тисяч переселенців. Заходьте на державний сайт "Прихисток". Там ви зможете знайти всю необхідну інформацію", — сказав Шмигаль.

Також Шмигаль розповів про рішення уряду збільшити розмір резервного фонду на 73,3 млрд грн.

"Ці кошти будуть перерозподілені з інших бюджетних програм та направлені перш за все на забезпечення ключових потреб нашої армії та економіки. "Все для фронту — все для перемоги" — це нова державна політика, яка допоможе нам швидше завершити війну", — пояснив прем'єр.

Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля