Спецефіри до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту на Українському радіо та радіо "Культура"

Спецефіри до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту на Українському радіо та радіо "Культура"

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який відзначатиметься у четвер, 27 січня, Суспільне радіо підготувало добірку тематичних програм, що транслюватимуть Українське радіо та радіо "Культура".

Українське радіо

00:25 Екскурсія до Харківського музею Голокосту.

3:40 Як зберігається пам'ять про Голокост? Про роль музеїв розкаже В'ячеслав Ліхачов, історик, колишній співробітник ізраїльського меморіалу пам'яті жертв Голокосту "Яд Вашем"

13:10 Про пам’ять жертв Голокосту - Андрій Руккас , кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

16:10 Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Гостя - історикиня Тетяна Пастушенко.

 

Радіо Культура

8:07 Вшанування пам'яті жертв Голокосту в Україні. Проблеми сприйняття трагедії геноциду. Спілкуємось із істориком Віталієм Нахмановичем.

8:30 Трагедія Голокосту і її висвітлення в українському кінематографі. Обговорюємо із кінознавицею Ларисою Брюховецькою.

9:20 Опір в часи Голокосту. Історія про тих, хто не скорився та намагався чинити опір нацистському геноцидові. Праведники народів світу та українці серед них. Розповідає історик, директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський.

11:10 Непрочитані та ненаписані книжки про Голокост. Олена Гусейнова поспілкується з Христею Рутар та Алексом Ауербахом.

12:10 Відгомін Голокосту, злочин і неминуче покарання через кілька десятиліть у драмі "Фальшива нота" Дідьє Карона у Театрі Лесі Українки. Гості - Михайло Рєзнікович, народний артист України, режисер-постановник і виконавець головної ролі Олег Замятін.

16:50 Дмитро Клебанов. Симфонія №1 "Бабин Яр", ч.3. Людмила Лапушко, ДСО України, диригент Ігор Блажков, 1992 рік.

19:50 Ернест Блох. "Три хасидських настрої". Леонід Коган (скрипка), Андрій Митник (фортепіано).

21:00 До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. "Зламаний світ". Радіодрама за романом Софії Андрухович "Амадока". У ролях актори Галина Стефанова та Олег Коркушко.

22:20 Катастрофа європейського єврейства і чому злочинам проти людства важливо давати правильні визначення? Пояснює історик Анатолій Подольський.

22:40 Спільна трагедія. Про важливість особистих історій у вшануванні пам'яті жертв Голокосту говорить історик Анатолій Подольський.

23:50 Ігор Білозір, Богдан Стельмах. "Страдальна пісня", виконує Оксана Білозір.