Проєкти, які готуються в Будинку звукозапису Українського радіо — розповідає Костянтин Спілка

Проєкти, які готуються в Будинку звукозапису Українського радіо — розповідає Костянтин Спілка

Про те, які проєкти готуються в Будинку звукозапису Українського радіо на найближчий час та чим дивуватимуть відвідувачів — розповів Українському радіо виконавчий продюсер ПАТ НСТУ Костянтин Спілка.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

"Будівля Будинку звукозапису унікальна тим, що це по суті велика концертна студія, яка володіє особливими акустичними властивостями: вона є паралелепіпедом, який знаходиться між стінами великої концертної зали. Будинком є коридор завширшки 2 метри й сама ця студія знаходиться на гумових демпферах, щоб уникнути вібрації та шуму", — розповів Костянтин Спілка.

Крім того, як стверджує виконавчий продюсер, більшість альбомів легендарного "Океану Ельзи" записувалися у будинку звукозапису: "Коли ви туди приходите, вас також зустрічає меморіальна дошка з Володимиром Івасюком, адже вперше, якщо я не помиляюся, "Червона рута" була записана саме у цій будівлі".

Також Костянтин Спілка розповів і про музичний репертуар, який може запропонувати своїм відвідувачам заклад: "Ми знаходимося у становищі, що дозволяє експериментувати та робити ті речі, які, наприклад, філармонія не може собі дозволити. У нас дуже різноманітний репертуар, починаючи від таких проєктів, як "Я — віртуоз", наступний концерт в рамках якого відбудеться 9 жовтня, і закінчуючи просвітницькими лекціями. Йдеться про проєкт Жені Громова: у циклі "Дитячий куточок" заплановано на 28 вересня. Наступного дня теж буде цікавий проєкт — до нас завітає сам Кшиштоф Зануссі, який з нашим симфонічним оркестром Українського радіо гратиме музику Войцеха Келяра, написану до фільмів режисера."

"Щодо проєкту "Я — віртуоз", то це вже третій сезон. Суть проєкту полягає в тому, що талановиті діти, які за віком є діти, а за своїм покликанням є віртуозами, разом з маестро Шейком на сцені великої концертної студії виконують твори, які не завжди можуть виконати й дорослі виконавці. Цього разу прозвучать твори Баха, Моцарта, Рахманінова, Лало, де Фалья і географія проєкту дещо розшириться: будуть музиканти з Харкова, Києва та Дніпра", — ділиться Спілка.

Також 26 вересня в Будинку звукозапису УР відбудеться концерт ведучого, композитора, поета Романа Коляди разом з дуетом "Коко Меланж".

ФОТО: Facebook Будинку звукозапису Українського радіо