У Луцьку стартує театральний фестиваль "Мандрівний вішак"

У Луцьку стартує театральний фестиваль "Мандрівний вішак"

У Луцьку проходитиме 6-тий документальний, імерсивний, інтерактивний хореографічний, перформативний театральний фестиваль "Мандрівний вішак". Про це в ефірі Радіо Культура повідомила Руслана Порицька, режисерка, засновниця театру "Гармидер".

За її словами, організатори отримали понад 30 заявок.
 

"Ми ставили собі за мету показати луцькому глядачеві і гостям, які прибувають на «Мандрівний вішак», дуже різний театр – театр, який готовий виходити за межі класичних театральних майданчиків і експериментувати з різними просторами, як закритими так і відкритими, тобто вписати свою виставу в якусь незвичну локацію", — розповіла Руслана Порицька.
 

Серед заходів: творча лабораторія для підлітків за збірниками сучасної польської драматургії, вистава для дітей, віком від 0 до трьох років, спектакль для підлітків і спектаклі для людей, які звикли до "класичного" театру, перформанс-хорор.
 

Щодо майданчиків фестивалю Руслана Порицька назвала Краєзнавчий музей, берег річки, будинок луцького скульптора Голованя, Музей сучасного мистецтва. Триватиме фестиваль з 13 до 15 вересня.

Фото - facebook.com/garmyder