Трамп та Зеленський поговорять про підтримку реформ та економічну незалежність України — експерт Яременко

Трамп та Зеленський поговорять про підтримку реформ та економічну незалежність України — експерт Яременко

США вважають за свій обов'язок підтримку демократії в Україні. Тому, хоч Америка, як і решта світу, чекає на результати парламетнських виборів 21 липня, на зустрічі президентів України та США говоритимуть про реформи та економічний розвиток України. Про це розповів Українському радіо голова правління Фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко в програмі "Сьогодні.Зранку".

"Ми переживаємо стрімку виборчу кампанію, все відбувається за два тижні замість трьох місяців, тому є відчуття емоційної напруженості. Проте насправді провокації, якими користуються політтехнологи, не є новими", — розповів Богдан Яременко.

За його словами, міжнародна спільнота чекає на результат парламентських виборів в Україні і це абсолютно природно: "Ми парламентсько-президентська республіка, багато реформ і рішень ухвалює не президент, а Верховна Рада. Тому партнери хочуть розуміти, що в нас відбувається та який курс ми триматимемо надалі".

Як підкреслює експерт, результати соціологічних опитувань вказують, що з формуванням коаліції та уряду пробем не буде: "Ті, хто чекають, як саме сформується українська влада, досить швидко отримають відповідь".

Читати також: Путін і Трамп обговорили ситуацію в Україні

"Чекаємо на важливу зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа. Оскільки США вважають за свій обов’язок підтримувати нас у становленні демократії, то очевидно, що говоритимуть про підтримку реформ в Україні, зміну країни, як робити Україну незалежною в економічному плані. Все буде крутитися навколо цих інтересів, які збігаються в України з США", — підсумував Богдан Яременко.

Слухати повну версію.

ФОТО: Facebook Богдана Яременка