"Укроборонпром" вважає нове розслідування про корупцію в концерні маніпуляцією

"Укроборонпром" вважає нове розслідування про корупцію в концерні маніпуляцією

Державний концерн "Укроборонпром" вважає, що факти оприлюдені в розслідуванні проекту bihus.info про нібито завищену вартість деталей для літака Ан-26, є маніпуляцією. Про це повідомляється на сайті державного концерну
 
"Наголошуємо, що інформація, оприлюднена програмою "Наші гроші", має ознаки маніпуляцій і є виявом заангажованої журналістики. Адже автори не навели у сюжеті точку зору Концерну, яку їм було надано за їхнім запитом. Підкреслюємо, що інформація про так зване семикратне підвищення ціни на прилади для Ан-26 є некоректною. В договорі з іноземним замовником було передбачено встановлення на два літаки комплектів висотомірів по три прилади у кожному. Згідно з умовами договору зазначені прилади мали були замінені на нові, виготовлені не пізніше 2015 року", — йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що журналісти навели факти без висвітлення специфіки роботи підприємств концерну.  
 
"Наголошуємо, що категорично некоректним є твердження журналістів щодо вартості товарів без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості. Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника – РФ, яка є її партнером у Митному союзі і могла запропонувати власну ціну. Наголошуємо, що прибуток Концерну за цією поставкою був не менше рентабельності усього контракту. Виконання цього договору забезпечило роботою декілька тисяч працівників авіабудівної галузі України, а його загальна вартість становила близько $6 млн", — повідомляє "Укроборонпром".
 
Нагадаємо, 4 березня журнаілсти bihus.info оприлюднили третю частину розслідування про корупцію в сфері оборони, в якому йдеться, що Укроборонпром нібито закуповував  шість висотомірів для літака Ан-26, вартість яких після продажу через фірму-прокладку з ОАЕ зросла у 5-7 разів.