Ці позови — чергова атака на зміни — МОЗ

Ці позови — чергова атака на зміни — МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України підтвердило, що Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Про це вони дізналися із засобів масової інформації. У відомстві перевіряють ухвалу разом з юридичними консультантами та готують відповідь. Також прес-служба повідомила, що вчора Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук зазначила, що ці позови — чергова атака на зміни. 

Про це повідомила прес-служба МОЗ в ексклюзиивному коментарі журналісту Українського радіо.

"Як стало відомо Міністерству охорони здоров’я України із засобів масової інформації, Окружний адміністративний суд м. Києва частково задовольнив заяву народного депутата та заборонив доктору Уляна Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я", — йдеться у повідомленні на сторінці Фейсбук міністерства.

Нагадаємо, нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив у Фейсбук, що суд відсторонив в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун від виконання своїх обов'язків.

За його словами, він за дорученням лідера Радикальної партії Олега Ляшка звернувся до суду призначити розгляд позову щодо підтвердження повноважень в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

"Суд задовільнив мій позов і заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я", — написав він.

У своєму пості він також виклав копію ухвали судового рішення.

Читайте також — Стефанишина про держзакупівлі: зараз міжнародні організації закуповують деякі ліки у 67 разів дешевше

Нагадаємо, що Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Фото з Фейсбук-сторінки Уляни Супрун.