Минулої доби на Донбасі загинув військовий, одного поранено — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі загинув військовий, одного поранено — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, підтримувані Росією, 8 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовий загинув, ще один — отримав поранення.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики чотири рази застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти двічі обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів поблизу селища Опитне,  зі стрілецької зброї – в районі селища Невельске.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" бойовики обстріляли позиції сил ООС з мінометів калібру 82 мм поблизу Кримського, двічі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів — Хутора Вільного та двічі з гранатометів — Новолуганського.

За даними розвідки, 4 лютого шість окупантів знищено та четверо отримали важкі поранення.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото прес-центру ООС