ООС: минулої доби на Донбасі травмовано та поранено десять українських військових

ООС: минулої доби на Донбасі травмовано та поранено десять українських військових

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 11 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, п'ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеню важкості та п'ятеро — бойові травмування (акубаротравми).

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військових поблизу селища Чермалик з гранатометів, стрілецької зброї та мінометів калібру 82 мм. Також бойовики відкривали вогонь поблизу населених пунктів Новоселівка Друга, селища Невельського, Авдіївки, Пісок, Мар'їнки і Красногорівки.

Зокрема, в смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" сепаратисти відкривав вогонь по позиціях військових з ПТРК в районі селища Троїцьке та з автоматичних гранатометів поблизу селища Південне, а також з гранатометів поблизу населеного пункту Кримське.

Незважаючи на погодні умови, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню. За даними розвідки, 16 січня, десять окупантів було знищено та троє отримали поранення, знищено військову вантажівку з боєприпасами.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.