Євген Коваль: "На "Ігри героїв" до Дніпра приїхала майже вся Україна"

Євген Коваль: "На "Ігри героїв" до Дніпра приїхала майже вся Україна"

28-го липня в Дніпрі - "Ігри героїв". Ветерани АТО – спортсмени з різних міст України змагатимуться з функціонального багатоборства.
 
Деталі і нюанси Всеукраїнських змагань розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Форпост" керівник проекту "Ігри героїв" Євген Коваль.
 
Євген Коваль: У парку Шевченка сьогодні біля центрального входу будуть відбуватися змагання з функціонального багатоборства серед людей з інвалідністю, ветеранів, які отримали ушкодження під час проходження бойової служби. Це будуть змагання із кросфіту. Це такі види спорту як важка атлетика, гімнастика, всі вправи на функціональність, суха гребля і багато чого цікавого.
 
Є серед учасників ті, хто дебютує у таких змаганнях і ветерани, які мають досвід і нагороди?
 
Євген Коваль: Це відбірковий етап перед фінальним змаганнями в Києві, які будуть проходити 7-9 вересня. Це будуть міжнародні змагання. Приїдуть представники Грузії, США, Франції, Еквадору, Бразилії. Сьогодні відбірковий етап, тому я не можу сказати, хто буде дебютувати.
 
А до цього теж відбувалися якісь відбори?
 
Євген Коваль: Відбірковий етап був у Харкові, у Львові і в Тернополі. Далі буде в Одесі, Херсоні і фінал у Києві. Є у нас група в Фейсбуці яка називається "Ігри героїв" і там є всі контакти. Кожен ветеран, який хоче долучитися до нас, може написати свої координати. Ми спробуємо йому знайти місце для тренувань, або коли він дійде до достатнього рівня, ми його запрошуємо на змагання.
 
Прослухати повну версію розмови