Доба на Донбасі: 36 обстрілів сил ООС

Доба на Донбасі: 36 обстрілів сил ООС

Минулої доби в районі ООС російсько-окупаційні сили активно застосовували заборонене Мінськими угодами важке озброєння: випустили понад 70 артилерійських снарядів калібрів 152 та 122 мм, 90 мінометних мін та здійснили 30 пострілів із танків.

Про це повідомив під час брифінгу в Києві речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє Укрінформ.

"Загалом усі 36 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. У підсумку, у бік наших військових, не враховуючи звичайне озброєння, противником було випущено понад 70 артилерійських снарядів калібрів 152 та 122 мм, 90 мінометних мін різних калібрів та здійснено 30 пострілів із танку. Нагадаємо, що всі вони заборонені Мінськими угодами", - сказав Дмитро Гуцуляк.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 8 прицільних обстрілів із боку противника, з них шість - із застосуванням мінометів та артилерії.

У районі населеного пункту Зоря бойовики російських окупаційних військ, в порушення Мінських угод, на світанку застосували артилерійські системи калібру 152 мм. У бік українських позицій в цьому районі було випущено 18 снарядів цього калібру.

Також під ворожими обстрілами з мінометів різних калібрів, гранатометів та великокаліберних кулеметів опинилися позиції Об’єднаних сил в районах Зайцевого та Луганського.

Крім того, по одному нетривалому обстрілу з гранатометів та кулеметів зафіксовано в районі Кодеми та Новозванівки.

На Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 28 ворожих обстрілів. Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новоселівка, Новотроїцьке, Богданівка та Гранітне.

В районі Гранітного вів вогонь ворожий танк. Упродовж години він зробив 30 пострілів у бік позицій підрозділів ООС.

Загалом, на цьому напрямку активність противника також відзначалася в районах населених пунктів Березове, Гнутове, Мар’їнка, Невельське, Павлопіль, Піски, Троїцьке, Чермалик, Широкине та шахта Бутівка. Найбільша кількість ворожих обстрілів - 5 разів, зафіксована в районі Водяного. Бойовики російсько-окупаційних військ застосовували міномети калібру 120 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю усіх типів і калібрів.