Європарламентарії хочуть жорсткіших санкцій для оточення Путіна

Європарламентарії хочуть жорсткіших санкцій для оточення Путіна

В Європарламенті вимагають розширити санкційний список осіб та установ, наближених до путінського режиму.

Про це йдеться у листі 45 депутатів Європарламенту до глав держав та урядів країн-членів і керівництва ЄС, повідомляє Укрінформ.

"Ми, депутати Європарламенту, закликаємо вас розширити пакет обмежувальних заходів, які нині застосовані Євросоюзом відносно осіб та установ, пов’язаних із Кремлем", - заявили європарламентарії.

Вони, зокрема, пропонують увести нові санкції у форматі "Акту Магницького" щодо російських бізнесменів та олігархів, які прикривають відмивання нелегальних активів на території країн-членів ЄС, що допомагає антидемократичній діяльності Путіна, включаючи втручання у вибори, проведення кібератак, поширення фейкових новин, здійснення пропагандистських кампаній та надсилання найманців до Сирії та України.

Підписанти листа відзначили ефективність вже діючих економічних санкцій ЄС, уведених у відповідь на військову агресію Росії проти України, що засвідчило єдність західних демократій. Однак, Росія продовжує продовжує окупацію територій в Україні та Грузії й порушує міжнародне право.

Євродепутати також нагадали, що саме РФ несе відповідальність за застосування бойової хімічної речовини у британському Солсбері. Вони також переконані, що ЄС повинен синхронізувати свій санкційний режим зі США.

Санкції мають діяти доти, доки кремлівський режим не змінить свою агресивну поведінку, наголосили депутати ЄП.