Штаб АТО: ворог не готовий до перемир'я

Штаб АТО: ворог не готовий до перемир'я

Збільшення кількості обстрілів та ведення прицільного вогню проти українських військових російсько-окупаційними військами свідчить про неготовність окупанта до перемир'я.

Про це заявив під час брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє Укрінформ.

"Те, що активність противника знову суттєво зросла, свідчить що російсько-окупаційним військам перемир'я не потрібне. Ворог застосовує заборонені Мінськими угодами міномети. На жаль, серед наших військових знову є втрати", - сказав Гуцуляк.

За його словами, на Луганському напрямку противник тричі порушив режим припинення вогню. Під вогнем опинились опорні пункти сил АТО поблизу Троїцького. На Донецькому напрямку терористи відкривали вогонь по позиціях ЗСУ п'ять разів, найбільшу активність зафіксовано поблизу Авдіївки.

У трьох випадках обстрілу українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими угодами зброю, поінформував речник Міноборони.

На жаль, з-поміж наших військових знову є втрата - загинув військовослужбовець ЗСУ 1984 року народження. Ще двоє військових отримали поранення. Їхній стан здоров'я оцінюється як задовільний, зазначив Дмитро Гуцуляк.