Розпочали впорядкування Лук’янівського СІЗО (аудіо)

Розпочали впорядкування Лук’янівського СІЗО (аудіо)

У Київському слідчому ізоляторі розпочато ремонт одного з корпусів. Як повідомили сьогодні представники Міністерства юстиції, закрити Лук’янівське СІЗО і побудувати нове за межами столиці до кінця 2019 року не вдасться – на оголошений тендер поки не відгукнулися потенційні інвестори.

Що чекає на Лук’янівський слідчий ізолятор, з’ясовувала Тетяна Ковальчук:

"Останнім часом українці, які звільняться з місць позбавлення волі, звертаються до Міжнародного суду з прав людини із позовами про неналежні умови утримання і виграють. За такими позовами держава вже відшкодувала громадянам понад мільйон євро, розповідає заступник міністра юстиції Денис Чернишов. Хоча це, за його словами, не головна причина, з якої необхідно поліпшувати умови тримання людей у слідчих ізоляторах.

Лук’янівський слідчий ізолятор – одна з найстаріших в’язниць у Києві, його будівництво було завершено 1863-го року. За багато років більшість приміщень у будівлі стали непридатні для довгого перебування людей у них. Денис Чернишов також  нагадав: усі, хто утримуються у СІЗО, – перебувають під слідством, а отже не засуджені, а тільки підозрюються у скоєнні правопорушення.

Розпочинати впорядкування слідчих ізоляторів вирішили зі столиці – у Лук’янівському СІЗО розпочалися ремонтні роботи, говорить Денис Чернишов Чернишов.

На ремонтні роботи одного з корпусів передбачено від 3,5 до 5 мільйонів гривень бюджетних коштів та грошей міжнародних фондів. У приміщеннях поставлять оновлені двері, металопластикові вікна, нові ЛІЖка, оновлять сантехніку, облицюють санвузли кахлями. Півтора мільйона планується заощадити за рахунок виконання частини робіт засудженими - говорить перший заступник начальника адміністрації Державної кримінальної служби Олександр  Крикушенко.

За словами начальника Київського слідчого ізолятора Валерія БУнака,   у відремонтовану будівлю планується перевестИ сто працівників правоохоронних органів, які з різних причин перебувають під слідством.

Ремонтні роботи у лук’янівському Сізо планують завершити у травні".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!