Харків обігрівають повітряними тепловими гарматами

Харків обігрівають повітряними тепловими гарматами

У Харкові другий день триває ліквідація наслідків аварії на системах теплопостачання.

Про ситуацію в місті повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

"В умовах зниженого температурного режиму тривають складні ремонтні роботи з відновлення основної лінії теплопостачання. Через те, що регламенті роботи не проводились на магістралі з 1973 року, постійно виникають ускладнення, які вимагають додаткових технічних рішень", - зазначив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, медичні заклади та дитячий будинок обігріваються за рахунок повітряних теплових гармат. Розгорнутий мобільний пункт обігріву на території медичного комплексу по вул. Салтівське Шосе, 264.

Для обігріву мешканців мікрорайону прийняте рішення розгорнути пункти обігріву у спортивних залах шкіл. Проводиться поквартирний обхід, температура в помешканнях харків'ян - майже 15 - 18 градусів тепла, поінформував віце-прем'єр.

Геннадій Зубко додав, що без теплопостачання залишається 129 багатоповерхових житлових будинків, 5 лікувальних закладів, 3 школи, 7 дитячих садків та 1 дитячий будинок.