Промінь рекомендує: Гошуля з треком "Де ми є"

Промінь рекомендує: Гошуля з треком "Де ми є"

Гошуля — виконавець з Дніпра, який сам пише слова й музику до власних пісень у жанрах тріп-хоп, альтернативний реп, альтернативний поп. Наразі артист на дистрибуції лейблу "ENKO" й має свою студію звукозапису zvyk_rec. В музиці хлопець із 16 років.  Деякий час жив у Китаї (виступав із шоу-балетом "Noname"), але бажання зайнятись власною творчістю взяло гору, тож він повернувся й почав робити авторські пісні під псевдонімом "Гошуля". З 2022 в нього вийшло майже два десятки треків, серед яких були й колаборації. Крайній реліз відбувся 4 травня — Гошуля  запрем’єрив пісню про нещасливе кохання "Де ми є", яка потрапила в плей-лист "Промінь рекомендує". Про те, що привело його в музику, а також про пісню "Де ми є", Гошуля розповів ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Денису Денисенку й Тетяні Кононенко. 


 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото з інстаграм-сторінки goshullya

"Я там навчався в прикольних звукоінженерів китайських, з перекладачем. Але вони надали мені базу, яку я б не здобув ніде."

Одразу хочемо розпитати про "китайський період" у твоєму житті: в чому полягала твоя робота й чому повернувся додому? 

Це були роки, коли я вступав до університету. Я там побув два місяці й зрозумів, що то не моє, бо я вступив до металургійного університету. Й мені від подружки надійшло запрошення в шоу-балет, вони не могли знайти вокаліста. Я їм записав свою демку, вони: "вау, круто, давай з нами!" І я відправився з ними в подорож. Насправді я поїхав туди без якоїсь цілі, але все, що я там здобув, я не жалію, бо дуже великий обсяг знань отримав. 

Тобто це в подальшому прямо повпливало на те, чим ти займаєшся зараз?

Так, звісно. Я там навчався в прикольних звукоінженерів китайських, з перекладачем. Але вони надали мені базу, яку я б не здобув ніде. 

Тобі захотілось використати цю базу вже в Україні, що сприяло поверненню додому? 

Це якась така внутрішня жага. Завжди хотілось повернутись додому, незважаючи на рівень життя в Китаї. І так як я музикант і мені завжди хотілось робити щось для нашого народу, щось зрозуміле, якось все це наклалось одне на одне, тож я повернувся й став робити тут музику.  

Слухаючи тебе, розумію, що ці знання повпливали на реалізацію мрії, не знаю, це мрія була чи спонтанне рішення,  — організувати студію звукозапису? 

Так, це була мрія. Тому що біля мене є багато класних музикантів, хтось — вуличний музика, хтось ще якоюсь справою займається, і я своєю студією об’єдную цих музик біля себе й ми рухаємось разом далі. Як гурт Karyotype, з котрим я познайомився ще дуже-дуже давно й ми так і дружимо. Зараз є новий гурт "Приборканий пес" з Дніпра. Це хлопець, з яким я познайомився, коли він грав на гітарі на вулиці, зараз в нього вже бенд, вони роблять релізи й випускаються. Це через те, що в мене була студія і я йому допомагав. 

Можна сказати, що ти ще й займаєшся продюсуванням? 

Так, мені це теж до вподоби.

Я собі уявив маяк, який притягує до себе людей, об’єднує, надихає й допомагає їм.

Так, я заряджаюсь від них, вони заряджаються від мене. І так як в мене є якісь можливості, я роблю це для них просто так, бо я це полюбляю.      

"Я бажаю тій людині гарного життя, хай вона робить висновки й усе буде добре. Собі теж цього бажаю. Тому ви й не відчули нічого негативного в цій пісні. Вона сумна трошки, лірична, але без негативу." 

Твоя пісня "Де ми є" — про нещасливе кохання. Коли ти пишеш любовну лірику, мені завжди цікаво, це людина має обов’язково пережити власний досвід, чи це можуть бути якісь фантації?

Думаю, може бути і так, і так, але якщо брати мене, то я пишу всі пісні, тільки коли переживаю, я не можу щось вигадати. Всі мої пісні поєднані з життєвою ситуацією. Я написав цю пісню після того, як півроку тому розійшовся зі своєю дівчиною, переживав ці емоції, я музикант, тому я виражаю це через музику. Тому й з’явилась пісня "Де ми є". 

Ми послухали твій трек попередньо й, за відчуттями, нічого тяжкого, драматичного немає, навпаки, було відчуття хоча й суму, але світлого. Чи ми не помилились із настроєм? 

Так, все правильно ви відчули, бо я бажаю тій людині гарного життя, хай вона робить висновки й усе буде добре. Собі теж цього бажаю. Тому ви й не відчули нічого негативного в цій пісні. Вона сумна трошки, лірична, але без негативу. 

Слухати трек Гошулі "Де ми є", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.