В Одесі закінчили розслідування стосовно посадовців "Укрпошти"

В Одесі закінчили розслідування стосовно посадовців "Укрпошти"

В Одесі завершено розслідування стосовно посадовців "Укрпошти", затриманих на хабарі в розмірі $9,6 тис. у жовтні 2017 року.

Одеські чиновники вимагали хабар від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об'єктів у центрі міста.

Про це повідомляє агенство УНІАН.

Ввійськовою прокуратурою Одеського гарнізону завершено досудове розслідування стосовно директора і начальника відділу Одеської дирекції ПАТ "Укрпошта". Вони обвинувачуються у скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу - "хабарництво".

У прес-службі військової прокуратури Південного регіону України уточнили, що 26 січня обвинувальний акт у справі направлено до Приморського районного суду Одеси для розгляду по суті.

Слідством встановлено, що вищезгадану суму чиновники вимагали і отримали від підприємця за прийняття і позитивний розгляд заяви про надання в оренду державного нерухомого майна з правом подальшого викупу.

Також за хабар чиновники обіцяли ухвалити рішення про виставлення приміщень ПАТ "Укрпошта" на аукціон, сформувавши відповідний лот у системі Prozorro.

Як повідомлялося, після затримання чиновники були відсторонені від займаних посад.

Нагадаємо, 4 жовтня 2017 року в Одесі були затримані керівник відділу і начальник регіональної дирекції "Укрпошти" при отриманні великого хабара від комерційної структури за передачу в оренду привабливих об'єктів у центрі міста.

Співробітники СБУ задокументували, як чиновники оцінили в $9,6 тис. щомісячну оренду трьох об'єктів нерухомості загальною площею майже 1,5 тис. кв м та земельної ділянки розміром 1,2 тис. кв м.