Розпочинається продаж новорічних ялинок

Розпочинається продаж новорічних ялинок

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях.

Про це повідомляє УНН.

По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр. Асортимент порід, які вирощуються як новорічні ялинки: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта).

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тисяч новорічних ялинок. Якщо залишаються зрубані нереалізовані новорічні ялинки, тоді їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята.

У державних лісгоспах Полісся вартість новорічної ялинки (сосна звичайна) довжиною 1 м становить у межах 30-40 грн. У лісгоспах Лісостепової та Степової зони – у межах 50-60 грн (в основному сосна кримська). У підприємствах Карпатського регіону (ялина звичайна та ялиця біла) – 55-65 грн.

"Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів", - повідомив заступник голови відомства Володимир Бондар. Він також зазначив, що громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах.

Нагадаємо, цьогорічна головна ялинка країни має прибути до столиці орієнтовно 3 грудня, а урочисте засвічення вогнів на ній заплановане на 19 грудня.