Мінеральну воду в Трускавці курортникам продаватимуть

Мінеральну воду в Трускавці курортникам продаватимуть

Знаменита трускавецька "Нафтуся" стане платною для курортників.

Про це повідомили у Трускавецькій міській раді.

"З 1 грудня ПрАТ "Трускавецькурорт" вводить плату за відвідування бювету. Тут запрацюють турнікети та каси продажу абонементів. Вартість одного відвідування бювету становитиме 3,5 гривні, а одноразове споживання мінеральної води не повинно перевищувати 350 мл",- повідомили у міськраді.

Про введення плати за цілющу воду керівництво "Трускавецькурорту" вже повідомило представників приватних та державних санаторно-готельних закладів.

"Трускавецькурорт" запевняє, що такий тариф перебуває на межі рентабельності, проте дозволить забезпечити утримання бювету та території довкола нього, дослідницької лабораторії, покрити собівартість видобутку води.

В оновлених правилах користування бюветом, які представив "Трускавецькурорт", зазначається, що в наявності до споживання залишаються чотири види мінеральних вод: "Нафтуся", "Марія", "Софія" та "Броніслава". Незмінні й фіксовані дози подачі води (100,150,200 та 250 мл) та графік роботи бювету – 7.00-10.00, 12.00-15.00 та 17.00-20.00.

У товаристві запевняють, що система входу в бювет буде спрощена до автоматизму. Окрім того, у вестибюлі поставлять спеціальний зчитувальний пристрій, який дозволить перевірити залишок невикористаних відвідувань.

Для місцевого населення відвідування бювету залишиться безплатним – трускавчани матимуть можливість пити воду за приписом лікаря безкоштовно.