У Кропивницькому батьки об’єдналися проти поборів у школах (Аудіо)

У Кропивницькому батьки об’єдналися проти поборів у школах (Аудіо)

У Кропивницькому активні та ініціативні батьки об’єдналися проти так званих добровільних внесків у школах та садочках міста.

Розповідає наша кореспондентка Ольга Кротовська:

"Небайдужі батьки розпочали проект під назвою "Агенти впливу шкільної освіти", який мав на меті навчити усіх батьків моніторити фінансування шкіл.

Для цього було обрано по одному представнику з кожної школи міста яких навчали як контролювати фінансування надходження та витрати, ці агнети впливу у травні-червні звітували разом з директорами шкіл. Таким чином, виявилось що звинувачення у недостатньому фінансуванні шкіл є необ’єктивними.

Представники батківської ради розповіли і про позитивний приклад 18 школи м.Кропивниуцького, в якій за рік не зібрали жодної копійки, а ремонти продовжувались їдальна працювала, будівлю закладу навіть вдалось утеплити.

Батьківська рада вважає, найважливішим для того, щоб фінансування стало прозорим та ефективним має відбутись децентралізація шкіл та садочків. оскільки зараз вони повністю залежні від міської ради і всі розрахунки проходять через бухгалтерію управління освіти".

Ольга Кротовська, Кропивницький, Українське Радіо.

Прослухати репортаж 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!