Розпочато всеукраїнську операцію з протидії незаконному обігу зброї

Розпочато всеукраїнську операцію з протидії незаконному обігу зброї

Відсьогодні поліція розпочала всеукраїнську операцію щодо протидії незаконному обігу зброї.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, передає УНН.

Він зазначив, що основною метою проведення операції є протидія незаконному обігу зброї на території усієї країни, в тому числі припинення її витоку з території проведення антитерористичної операції.

"Лише за останню добу працівники поліції вилучили 25 одиниць вогнепальної зброї, близько двох тисяч боєприпасів та шість вибухових пристроїв. Тому, ми посилюємо свою роботу з протидії розповсюдження зброї аби убезпечити кожного українця», – наголосив В.Аброськін.

Операція стартувала з Одещини, де сьогодні о 5 ранку особовий склад регіональної поліції був піднятий по тривозі. З сьогоднішнього дня та до особливого розпорядження працівники регіонального підрозділу поліції працюватимуть у посиленому режимі несення служби. Далі, у всіх регіонах України буде посилено роботу щодо припинення нелегального обігу зброї.

У відомстві зазначили, що з початку 2017 року було вилучено близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 916 гранат, 21 вибуховий пристрій та понад 120 тисяч набоїв.