На Львівщині відкрили новий патріотичний туристичний маршрут (Аудіо)

На Львівщині відкрили новий патріотичний туристичний маршрут (Аудіо)

Сьогодні на Львівщині відкрили новий патріотичний туристичний маршрут. Його протяжність - 7 кілометрів. І пролягає він до історичного бункера Головного осередку пропаганди ОУН та УПА.

Розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Підпільний бункер, де в 1946-1948-му роках працювали лідери національно-визвольної боротьби, розташований поблизу села Корчин Сколівського району. У квітні 48-го року війська НКВС його розсекретили, а всі відомості про нього, навпаки - засекретили. Навіть в офіційних документах енкаведистів координати бункера навмисно були змінені, тож сучасним пошуковцям довелося докласти багато зусиль, аби віднайти цю криївку.

2012-го року завдяки спогадам 90-літньої підпільниці Дарії Малярчин та місцевих жителів бункер вдалося віднайти.

Член Ради громадської організації "Клуб мандрівників Прикарпаття" Богдан Сидорак розповів про те, як відшукали бункер. І цікавий цей бункер головного осередку ОУН і УПА тим,  що там працювали чільні представники національно-визвольного руху - Роман Шукевич, Олекса Гасин, Галаса, Орлан, Зарицька прибували туди на наради.

Тепер це місце стане головним об’єктом нового туристичного маршруту, який проляже територією національного природного парку "Сколівські бескиди".

Начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака розповідає, що Основною метою розробки такого шляху є вшанування пам’яті учасників національно-визвольних змагань, збереження нашої історії і передання знань нашим наступним поколінням.

Уздовж маршруту встановили навігаційні таблиці та інформаційні стенди, які розповідають про діяльність ОУН та УПА. Інтер’єр же самого бункера - таким, як він був 70 років тому – планують відтворити вже невдовзі".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!