Представники шахтарських колективів мають взяти участь у засіданні РНБО — Волинець

Представники шахтарських колективів мають взяти участь у засіданні РНБО — Волинець

Представники шахтарських колективів мають взяти участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України щодо проблем у вугільній галузі, вважає голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку", прокоментувавши наслідки аварії, яка сталась на шахті "Лісова" у Сокальському районі Львівської області.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Вчора у шахті була комісія. Експертна група сьогодні має оглянути місце травмування людей і обвалу", — зазначив Михайло Волинець.

Голова Незалежної профспілки гірників України зауважив, що могло бути причиною обвалу.

"Я спілкувався з тими людьми, які були у шахті. Вони сказали, що люди загинули на з’єднанні лави з штреком. Швидше за все, люди не порушили техніку безпеки. Це може бути техногенна ситуація або ж було порушено паспорт кріплення", — сказав він.

Волинець наголосив, що представники шахтарських колективів мають взяти участь у роботі РНБО.

"Дуже важливо, що президент призначив засідання РНБО. Вони мають розглянути стан у вугільній галузі. Я буду у міністерстві і розмовлятиму про хід підготовки до такої зустрічі. Професіонали, представники шахтарських колективів мають взяти участь у роботі Ради безпеки та оборони України. І було б дуже добре, аби були допущені до ходу підготовки цього засідання. Також є пропозиція ввести надзвичайний стан у енергетиці, інакше ми не підготуємось до зими і провалимо успішне проведення осінньо-зимового періоду. Крім того, шахтарі зверталися до президента щодо забезпечення техніки безпеки та охорони праці на шахті", — прокоментував він.

Як повідомлялось раніше, президент України Володимир Зеленський 29 травня відвідав шахту "Лісова" у Сокальському районі Львівської області, де внаслідок аварії загинуло двоє гірників. Глава держави повідомив, що скликає засідання Ради національної безпеки та оборони України, аби розглянути проблеми у вугільній галузі.

Нагадаємо, 29 травня на шахті "Лісова" державного підприємства "Львіввугілля" стався обвал породи. В результаті цього загинуло двоє гірників.

Прослухати повну версію.

Фото: galinfo.com.ua