Українцям створять свою віртуальну валюту

Українцям створять свою віртуальну валюту

Замість е-гривні Нацбанку українцям запропонують національну криптовалюту.

Про це повідомляють finance.ua

Засновник організації "Біткойн фундація України", творець біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян заявив про запуск розробки КриптоГривні.

Рішення форсувати розробки пов’язане з небажанням втрачати час на запуск національної криптовалюти. Адже питання розробки КриптоГривні, зазначене у плані розвитку НБУ-2020 для зниження обороту готівкової гривні, загальмувалося.

"НБУ планував розробку е-гривні. Але голови Національного банку немає. Є тільки виконуючий обов’язки. І по суті, розробки заморожені. А час втрачати не можна. Тому вирішили розробляти свою КриптоГривню", – пояснив Чобанян.

Він вважає, що запуск проекту допоможе оцінити, як можна працювати з національною криптовалютою в звичному для українців середовищі.

"Ми хочемо створити майданчик для глобальних експериментів. Після експериментів на Альфа і Бета-тестах, для підтримки інтересу спробуємо попрацювати з реальною гривнею. Ми прив’яжемо баланс КриптоГривні до балансу на нашій біржі. Вона буде забезпечена 1:1. Будуть передбачені деякі обмеження, але в цілому все буде працювати", – поділився планами Чобанян.

Зазначимо, що розробки власних криптовалют вже ведуться в Англії, Китаї та інших країнах.